Övriga teorier och modeller
Det finns kommunikationsteorier och modeller som passar in på kommunikationen mellan mig som sändare och min målgrupp som mottagare. Här följer några exempel:
Modell för masskommunikation
Jag använder mig av masskommunikation när jag sprider mitt budskap enligt modellen nedan:
SÄNDARE (jag) → MEDDELANDE (LÅT MIG VA - motverka skadlig företagsreklam) → KANAL (Facebook, bloggar, TV) → MOTTAGARE (främst unga tjejer)
Intrapersonell kommunikation
Eftersom vissa människor aldrig reflekterat kring mitt budskap och inte har några värderingar ännu kommer de troligtvis att behöva fundera lite och inse att reklam faktiskt påverkar dem. Det sker då en kommunikation inom människorna eftersom de resonerar med sig själva.
Maslows behovshierarki
Man skulle kunna applicera Maslows behovshierarki på min kommunikation. Punkt 2. trygghet, punkt 3. gemenskap och punkt 4. uppskattning är känslor det är meningen att människor ska känna när de tar del av mitt budskap. Jag sprider budskapet för människornas bästa, för att hjälpa dem och få dem att må bättre. Därför kan de känna trygghet. Gemenskap uppnås ofta när människor har ett gemensamt intresse och tycker likadant om något. Därför kan de känna gemenskap när de deltar i kampen mot skadlig företagsreklam. Eftersom mitt mål är att människor inte ska utsättas för reklam som får dem att må dåligt och att de ska vara glada och nöjda med sig själva kan de också känna sig uppskattade.
Shannon och Weavers kommunikationsmodell

Även denna modell går att relatera till min kommunikation. Det kan uppstå brus i samband med att människor ska ta till sig ett nytt budskap. Exempelvis är inställningen väldigt viktig för hur någon uppfattar budskapet. Någon som redan i förväg bestämt sig för att jag inte har något vettigt att säga kommer att hitta fel och medvetet missförstå mitt budskap, till exempel motståndarna till min åsikt, de som försvarar företagens reklam. Den personliga uppfattningen kan också vara ett brus ifall någon till exempel missförstår budskapet.